Kurs i Presentasjonsteknikk

KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™
Fra frykt til begeistring – et grunnkurs i presentasjonsteknikk

Ønsker du å formidle ditt budskap med entusiasme, engasjement og energi?

Velkommen til et kurs i engasjerende og troverdig formidling!

Neste kurs: Åpent Kurs i Presentasjonsteknikk
Nye datoer kommer etterhvert

Hva er KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™?

KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ er et grunnleggende kurs i presentasjonsteknikk.

Presentasjonsteknikk handler om ulike teknikker vi bruker for å formidle budskapet vårt; hvordan vi bruker stemmen vår, kroppsspråket vårt, mimikk og blikket vårt. Dette inkluderer også bruk av ulike tekniske hjelpemidler som feks. Powerpoint, film, lyd, bilder, samt flipp-over, tavle og rekvisitter, samt hvordan vi kombinerer disse for å formidle budskapet vårt på en slik måte at tilhørerne oppfatter, forstår og husker det vi sier.

Hva kjennetegner en krystallklar presentasjon?

 • En presentasjon som bruker de riktige teknikkene og hjelpemidlene for å løfte fram budskapet slik at det blir krystallklart for tilhørerne.
 • En presentasjon som gjør at du som taler blir sett, hørt og anerkjent.
 • En presentasjon som berører og engasjerer tilhørerne.

Dette lærer du i kurset KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™

Slik blir du en trygg, selvsikker og troverdig formidler

Det vi mennesker frykter mest av alt på jord er å tale foran en forsamling. Dessverre kan stress og nervøsitet ødelegge for oss når vi skal holde presentasjoner. Vi anspenner musklene noe som igjen fører til en flat og svak stemme, et stivt og unaturlig kroppsspråk, og vi signaliserer usikkerhet noe som igjen svekker vår troverdighet. I værste fall kan vi få hjernteppe og glemme det vi skal si. Kurset vil hjelpe deg å forstå hvorfor vi blir nervøse og lære deg teknikker for å mestre stress og nervøsitet. Du lærer også hvordan du kan etablere et godt og troverdig førsteinntrykk, samt teknikker for å huske det du skal si.

Kunsten å få folk til å lytte og skape engasjement

Folk har lett for å kjede seg under presentasjoner, spesielt når vi bruker tettskrevne powerpoint-lysbilder. Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å snu dette. Ved å bli bevisst på kroppspråket ditt, hvordan du kan utnytte stemmen din, blikket ditt og mimikken, kan du fange tilhørernes oppmerksomhet og skape engasjement under presentasjonen din. Her vil du lære hvordan du kan trene opp stemmen din til å bli sterk, autoritær og behagelig, slik at folk vil lytte til den. Og du vil lære om de to viktigste faktorene som må på plass for at du kan skape en presentasjon som engasjerer tilhørerne.

Hvordan bruke hjelpemidler som faktisk hjelper

Hvorfor bruker vi PowerPoint? Fordi “alle gjør det”? Fordi det hjelper oss å huske hva vi skal si? Hensikten med PowerPoint og andre hjelpemidler, er at de skal hjelpe tilhørerne å oppfatte, forstå og huske det du sier. Her vil du lære fornuftig bruk av PowerPoint, og når det kan lønne seg å heller bruke flipp-over eller tavle samt andre hjelpemidler.


Hva får du?

 1. Teori: Hensikten med kurset er å gi deg inngående kjennskap til teknikker og hjelpemidler som du kan benytte for å bli en dyktig og engasjerende formidler. Vi vil veksle mellom teori og praktiske, effektive øvelser. Vi nøyer oss ikke med å fortelle deg hva du skal gjøre, vi forteller deg også hvorfor det er effektivt og smart, og hvordan du skal gjøre det – og så trener vi på det.
 2. Trening: Under kurset vil du holde to presentasjoner foran gruppen og få tilbakemelding på hvordan disse ble formidlet. Du vil få trygg veiledning fra en engasjert kursleder og nyttige tips som hjelper deg å utnytte dine styrker og få kontroll på dine svakheter. Du vil også motta tilbakemelding fra de andre kursdeltakerne, samt at du får trening i å gi tilbakemelding. Å gi og motta konstruktive tilbakemeldinger er et grunnleggende element i kontinuerlig forbedring og en viktig del av kurset.
 3. Kursmateriell: I forkant av kurset vil du motta et introduksjonshefte som gir deg et raskt overblikk over teorien. Under kurset får du teoriboken «10 trinn til KRYSTALLKLART BUDSKAP™, del 2». I tillegg vil du motta en skriftlig tilbakemelding fra kursleder som peker på dine tre sterkeste egenskaper som formidler, samt et forbedringspunkt som du med fordel kan trene mer på for å bli en dyktig formidler.
 4. BONUS: Alle våre deltakere på KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ mottar boken til Anette Aarsland: “PUSTEN – Hvordan puste deg sunn, trygg og avslappet”. En glitrende bok med mange praktiske øvelser. Du kan lese et intervju med Anette her!

Kurset går over 2 dager og starter kl. 0900 med mindre noe annet er avtalt.

Dette kurset føyer seg i rekken av meget nyttige kurs for arbeidshverdagen. Praktisk “rett-på-sak-kurs” med en fin kombinasjon av teori, eksempler, øvelser og konstruktive tilbakemeldinger. Prikken over I-en kommer når kursleder avslutter dagene med å gi den enkelte deltaker en skriftlig tilbakemelding på prestasjonene.

Dagfinn Andreassen, Sparebank 1 SNN

Ønsker du å bestille kurset KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ til din bedrift?

Da kan du ringe oss på 928 68 266.

Ønsker du å delta på et åpent kurs?

Vi holder jevnlig åpent kurs Oslo, men ønsker du å delta på et åpent kurs et annet sted i landet, kan du gi beskjed til oss.

Får vi seks deltakere eller flere, setter vi opp et åpent kurs der du bor.

Kursinnhold

Velkommen og introduksjon av alle deltakerne

Stressmestring

 • Hvorfor blir vi nervøse?
 • Teknikker for å håndtere stress og nervøsitet
 • Fra nervøsitet til skjerping på 5 minutter

Engasjer ditt publikum og skap begeistring

 • Hva kjennetegner en engasjerende presentasjon?
 • Kroppspråket – en naturlig og viktig del av deg
 • Hvorfor er blikkontakt viktig?
 • Dra publikum mot deg og hold dem i din hule hånd

Hvordan får du en sterk og god stemme?

 • Pusten og magemusklene – dine beste stemmevenner
 • Bruk stemmen riktig og få en sterk og trygg stemme
 • Tre viktige talestiler som hjelper deg å snakke variert og engasjerende

Hvordan etablere et godt og troverdig førsteinntrykk på 3 minutter?

 • Slik vekker du velvilje og nysgjerrighet for deg og din sak

Hvordan takle uventede situasjoner?

 • Hva gjør du når du blir avbrutt eller det tekniske utstyret svikter?
 • Hold interessen oppe ved riktig bruk av hjelpemidler
 • Hvilke hjelpemidler har vi?
 • Fornuftig bruk av Power point
 • Kan kjedelige emner presenteres på en spennende måte? (JA!)

Hjelp – jernteppe!

 • Slik får du eierskap til presentasjonen din slik at du slipper å bruke manus eller stikkordskort
 • Memoreringsteknikker

Hva gjør de beste i klassen?

 • Kaizen – kontinuerlig forbedring
 • Dos and don’ts

Oppsummering og avslutning

Neste kurs: Åpent Kurs i Presentasjonsteknikk

Nye datoer kommer etterhvert

Priser

Bedriftsinterne kurs – 2 dager:

Kr. 16.000,- pr kursleder pr. dag + 2.650,- pr. deltaker. Maks 8 deltakere pr. kursleder.

Med 8 deltakere blir det kr. 53.200,- og for 16 deltakere blir det kr. 106.400,- (kr. 6.650,- pr. deltaker) 1-dags oppfølgning: Kr. 25.000,-

Dersom det forekommer forarbeid i forkant, faktureres det med kr. 950,- pr. time.

Åpent kurs – 2 dager:

Deltakeravgift: kr. 12.900,-
Dette dekker kursavgiften og lunch begge dager, samt teoribok og kursmateriell.
Kommer dere flere fra samme bedrift, gir vi dere gruppepris:

– Kommer dere 2 sammen får din kollega 30% rabatt. Skriv “Nr. 2-deltaker” i kommentarfeltet når du melder deg på.

– Kommer dere 3 sammen får tredje deltaker 50% rabatt. Skriv “Nr. 3-deltaker”i kommentarfeltet når du melder deg på

Vi arrangerer jevnlig åpne kurs i Oslo. Ønsker du å delta på et åpent kurs et annet sted i landet, send oss en mail. Vi setter opp et kurs om vi får 6 deltakere eller flere.

​Seminar/foredrag (1-3 timer) : Kr. 25.000,-

 • Vi tilpasser alle våre leveranser etter kundens behov. Ved større tilpasninger faktureres kr. 950,- pr. time.
 • Ubegrenset antall deltakere Seminar 1 dag.
 • Pris avhenger av antall deltakere og omfanget av skreddersøm og forarbeid i forkant av seminaret.
 • Kontakt oss og be om et konkurransedyktig tilbud.

Vi tilpasser alle våre leveranser etter kundens behov. Ubegrenset antall deltakere. Prisen forutsetter at kurset/seminaret holdes i bedriftens lokaler. Kostnader i forbindelse med reise, overnatting og diett etter satser kommer i tillegg. Undervisning er fritatt for mva.

Betaling, avbestilling og refusjon

Faktura sendes ved påmelding med 14 dagers betalingsfrist. I henhold til Norsk lov har alle deltakere som melder seg på via internett 14 dagers angrefrist fra den dagen de har meldt seg på kurs. Avbestillingen må skje skriftlig på e-post til [email protected]

Når et kurs eller seminar er avtalt og dato fastsatt, sendes ordrebekreftelse og avtalen er bindende. Faktura sendes en uke før avtalt dato med 14 dagers betalingsfrist. ​Kurset eller seminaret kan flyttes eller kanselleres inntil 6 uker før avtalt dato. Mellom 6 og 2 uker før avtalt dato, kan kunden undersøke muligheten for å få endret kursdato (vi strekker oss langt for å gjøre våre kunder fornøyde). Alternativt blir kunden belastet 50% av avtalt pris i henhold til ordrebekreftelsen, inklusive reisekostnader som ikke kan endres eller slettes. Blir bestillingen kansellert etter 2 uker før avtalt dato, blir bestillingen fakturert 100%. Antall deltakere, men ikke antall kursledere, kan endres fram til 1 uke før kursdato.

Fornøydhetsgaranti!

Hvis du ikke er fornøyd med kurset, refunderer vi hele kursavgiften. Forutsetningen er selvfølgelig at du har gjennomført hele kurset inkludert oppgavene. Alt du trenger å gjøre er å sende oss en mail hvor du forteller hvorfor du ikke er fornøyd, og så refunderer vi kursavgiften til deg med en gang.Denne garantien gir vi deg fordi vi vet at for noen av dere, vil det lette beslutningen om å delta på kurs eller ikke. Vi føler oss så trygge på at våre kurs innfrir dine forvetninger, at vi tør gi deg denne garantien. Vi vil også at du skal føle deg trygg når du melder deg på kurs hos oss. Fornøydhetsgarantien sørger også for at vi som kursleverandør hele tiden jobber hardt for å levere det vi lover. Har du noen spørsmål om våre priser og vilkår, ta kontakt med oss. Vi strekker oss langt for å tilfredstille våre kunder, samtidig ønsker vi å ha åpenhet rundt våre priser og vilkår. Vi håper derfor du finner dem rimelige og rettferdige.

Ønsker din bedrift et kurs, ta kontakt her.

Vi har så sterk tro på våre kurs at vi gir deg som deltar på våre åpne kurs fornøydhetsgaranti!

Vi skulle gjerne betalt deg tilbake hele deltakeravgiften, men siden hotellet skal ha betalt, kan vi kun refundere den biten som går til oss (ca. 85% – vil variere fra hotell til hotell).

Denne garantien gir vi deg fordi vi vet at for noen av dere, vil det lette beslutningen om å delta på kurs eller ikke. Vi føler oss så trygge på at våre kurs innfrir dine forvetninger, at vi tør gi deg denne garantien. Vi vil også at du skal føle deg trygg når du melder deg på kurs hos oss. Fornøydhetsgarantien sørger også for at vi som kursleverandør hele tiden jobber hardt for å levere det vi lover. Har du noen spørsmål om våre priser og vilkår, ta kontakt med oss. Vi strekker oss langt for å tilfredstille våre kunder, samtidig ønsker vi å ha åpenhet rundt våre priser og vilkår. Vi håper derfor du finner dem rimelige og rettferdige.