Fornøyde pustekunder

Min kone, Ruth Jenny Auran og undertegnede var på pusteteknikk reise der Anette Aarsland var reiseleder og veileder. Anette gjorde en strålende jobb og hun imponerte med sin kunnskap om pust og ikke minst hvordan hun greide å formidle kunnskapen på en slik måte at vi alle lærte mye. Det skal også sies at jeg har en utfordring med stamming og har jobbet mye med dette. Etter en uke med Anette merket jeg en stor endring. Ganske fantastisk:-)

Thore Burø Hagen

Dette er en sånn ferie jeg har sett bilder av i magasiner men som jeg ikke forventet å oppleve.

Det å bo i et kloster i Italia en uke i omgivelsene som på et vis er enkle, samtidig som de er en fest for sansene:

Kalkede vegger, bueganger og brønn i borregården, lavendelhekk rundt svømmebassenget, to retters lunsj og fem retters middag hver dag – Italisk og veldig deilig :). I denne rammen møtes altså ulike mennesker som er nysgjerrige på hva man kan finne når man utforsker pusten og stemmen (og det er ikke lite). Anette bidro med sitt varme, ekte og upretensiøse vesen til at det fort utviklet seg en trygg stemning i gruppen. Hun byr på seg selv som menneske. Hun er oppriktig engasjert i hver enkelt og deler generøst av sin kunnskap og erfaring. Dette er en slik feire som enhver burde unne seg en gang i livet… Ja, kanskje to.

Inger Tone Kleven

Dette var veldig bra kursopplegg. Kurset og Anette ble veldig konkret, faglig orientert og fundamentert og praktisk og med øvelser som gjør det lett å ta det vi lærte med oss i hverdagen og nyttiggjøre oss det. Hun er veldig engasjert i hver enkelt og evner å skape trygghet i gruppa slik at alle fikk personlig veiledning og uttelling.

Rammen i klosteret var fenomenal. Live gir mye av seg selv og hjelper med kontakter og opplysninger som bidro til at en kunne velge både fred og ro eller en rekke spennende aktiviteter. Maten var helt nydelig rett og slett!! Hjemmelaget italiensk mat hver dag.

Helt topp. Jeg anbefaler dette på det varmeste, ikke minst det å spandere noe slik på seg selv i tid og penger gir virkelig noe å leve på når en kommer hjem i en travel hverdag.

Helene Naper, Advokat og bedriftsrådgiver i NHO Telemark

Jeg er veldig godt fornøyd med læringsutbyttet av pusteuken i inspirerende omgivelser, med en entusiastisk og kunnskapsrik kursleder. Anette var nøye på å få tak i de enkeltes utfordringer, slik at det ble god variasjon i øvelsene og opplegget.

Jeg jobber som kursleder i retorikk og presentasjonsteknikk og erfarer daglig hvor viktig det er med riktig pusteteknikk slik at du kan bruke stemmen best mulig når du fremfører muntlig.

Jeg anbefaler Anettes kurs til alle som kommer i min vei!

Siri Blindheim, Retorisk Institutt AS

Da jeg oppsøkte Anette var jeg plaget med stiv nakke og hodepine flere ganger ukentlig. Gjennom flere år har jeg forsøkt ulike behandlingsformer som fysioterapi, kiropraktor, naprapat, i tillegg til styrketrening, uten at det har hjulpet nevneverdig.

Hos Anette lærte jeg enkle pusteøvelser som jeg gjør når det passer meg, på bussen, på jobb og hjemme. Resultatene kom raskt, hodepinen forsvant etter kort tid.

Jeg har rett og slett fått et verktøy for å kontrollere hodepinen, og håndtere stressende situasjoner i hverdagen

Cathrine

Anette er helt fantastisk! Jeg er så glad og takknemlig for at jeg dro til henne. Jeg har nå hatt to timer med henne og fra disse timene har jeg lært mye som virkelig har forbedret livet mitt. Jeg bestilte en time hos henne fordi jeg slet mye med angst og hyperventilering. Den første timen lærte jeg øvelser som gjorde at jeg endelig greide å puste på en måte som føltes helt riktig for meg. Når jeg gjør disse øvelsene føler jeg en dyp ro og tilstedeværelse og dette øker livsgleden min!

Selv om jeg lærte mye den første timen så er jeg kjempe glad for at jeg kom tilbake for enda en time hos Anette. Under den andre timen lærte jeg mye mer om hvordan pusteteknikkene utføres og jeg føler nå at jeg mestrer de bra. Jeg er så spent og gleder meg utrolig mye til å lære enda mer av Anette. Hennes kunnskap om pust er så rå og livsforandrende! I tillegg er hun en super søt og sprudlende dame som det er utrolig hyggelig å lære av!

Elisabeth

Etter å ha hatt stemmevansker i alvorlig grad i over to år, med helt bortfall av stemme i perioder med påfølgende sykemeldinger, kom jeg til Anette Aarsland og Pusteteknikk. Jeg hadde da gått hos både logoped og osteopat/fysioterapeut uten særlig bedring, og visste fra medisinsk hold at det ikke var noe fysisk galt med stemmen. Årsaken til stemmeproblemene var stress knyttet til både private og arbeidsrelaterte forhold. Jeg var redd, fortvilet og så inderlig sliten av å ikke ha nok stemme til å kunne delta i livet som normalt. Jeg hadde hørt om «en operasanger som jobbet med pust og stemme», og tenkte at jeg ikke hadde noe å tape.

Jeg møtte et unikt menneske den dagen jeg kom til Anette og Pusteteknikk. Jeg møtte et menneske med en sjelden kombinasjonen, et slags kinderegg, bestående av stor faglig kompetanse, en fantastisk humor og stor menneskelig forståelse og varme. «Dette skal gå bra» sa Anette, «du skal kunne snakke normalt igjen».

Jeg fikk igjen håpet den dagen. Jeg fikk for første gang adekvat hjelp for stemmeproblemene. Jeg pustet helt feil, og måtte lære å puste riktig. Jeg fikk øvelser og masse trygghet og varme, og ny time en uke senere.

I hver eneste time hos Anette har jeg mottatt nye øvelser, fått korrigert det jeg har gjort hjemme, og gradvis bygget opp muskulatur og gode måter å puste og å snakke på. Sammen med det faglige ligger hele tiden omsorgen og varmen, og jeg har også kunnet sende sms-er når jeg har hatt behov.

Anette har betydd alt disse ukene. Hun har vært min redningsbøye og engel, og i løpet av 2 måneder har jeg gått fra å være redd hele tiden og nesten ikke tørre å snakke, til å være i full ny jobb og snakke så mye jeg vil. Jeg trenger fremdeles å spørre om råd, det hender fremdeles at jeg blir redd, og jeg er ikke helt i mål, men jeg vet at jeg kommer dit.

Takk Anette, tusen, tusen takk.

Hilsen, med utpust som jeg har lært

Kristine Damsgaard